Maträtter du borde beställa nästa gång på thai-restaurangen

Vad brukar du beställa på din lokala thai-restaurang? Det är antagligen samma sak varje gång, kanske med någon liten variation. Men det finns faktiskt mer och även rätter som inte står på menyn. Här är några rätter som du kan testa att beställa nästa gång du vill äta thai-mat.

Be om khao kluk kapit

Det här är en härlig rätt med friterat ris som blandas med fermenterade malda räkor. Riset tar smak av räkorna och rätten kommer med tilltugg som passar bra. Det kan vara mango, små omelettbitar och kanske till och med lite marinerad skinka.

Nam prik noom är nom-nom

I norra Thailand är det vanligt att äta nam prik noom eftersom den här delen har gott om färska grönsaker och chili. Nam prik noom är en rostad chilidip med vitlök, koriander, schalottenlök, lime och grön chili. Smaken är rökig och stark och passar perfekt på bordet tillsammans med huvudrätten. Perfekt med riset, grönsakerna eller kokade ägg.

Kana moo krob är ett nytt sätt att uppleva broccoli på

Beställ kana moo krob och testa broccoli som har stekts på hög värme med vitlök, chili och fläsk. Det hela dränks in i sojasås och ostronsås. Det blir både salt och sött. Passar perfekt med en tallrik jasminris. Om kana moo krob inte står på menyn kan du ändå fråga. Chansen är god att köket kan ordna med detta!